Ved du heller ikke, hvad du skal købe i gave, når du bliver inviteret til fødselsdag hos familiens yngste medlemmer? Det kan være svært at finde den perfekte gave til et barn. Barnets alder har afgørende betydning for, hvilken gave du skal købe. Herunder følger en række gode råd, som du kan benytte, når du skal finde en gave til et barn. Hvis du samtidig vil forære forældrene en god gave, så kan du med fordel investere i en babynest med hank.

Det kan være svært at finde en god gave til et barn, da der er stor forskel på, om barnet er 2 år eller 6 år. Barnets alder er afgørende for, hvilke gaver der hitter – og du kan derfor hurtigt komme galt afsted, hvis du vælger en gave til et barn, som ikke matcher dets alder.

Herunder har vi samlet en række gode råd til dig, der skal købe en gave til et barn. Der er forskellige faktorer, som du bør være opmærksom på, når du skal finde den perfekte gave til et barn. Vi håber, du får succes med at finde de rigtige legetøj til børn.

Gave til børn på 1 år

Når du skal købe en gave til et barn på 1 år, skal du først og fremmest være opmærksom på, at barnet endnu ikke har udviklet et sprog. Derfor er det primært de øvrige sanser, der i spil, når barnet skal lege.

Du bør tage udgangspunkt i strukturerne, formerne og farverne på legetøjet. Vælg farverigt legetøj til børn – og vær opmærksom på, at det ikke må indeholde skadelige stoffer. Barnet vil putte det i munden, og derfor er det vigtigt, at det er kemifrit.

En god gave til et barn på 1 år er bamser, bideringe, stableklodser, puttekasser og ting, som kan lave lyde. Der findes masser af legetøj, der egner sig som gaver til børn på 1 år.

Gave til barn på 2 år

Når du skal købe en gave til børn på 2 år, skal du være opmærksom på, at barnets fantasi er begyndt at sætte ind. Samtidig begynder barnet at være opmærksom på omverdenen og de mennesker, der er omkring det.

Her er det en god idé at investere i legetøj, som I kan være fælles om. Det kan eksempelvis være et legetøjskomfur eller et telt, som I kan ‘campere’ i. Samtidig behøver det ikke at være dyrt legetøj, da fantasien kan forvandle de mest simple genstande til noget helt andet og mere fortryllende.

Gave til barn på 3 eller 4 år

Når barnet bliver 3 år, begynder legen at blive inspireret af de voksnes verden. Du kan eksempelvis opleve, at barnet begynder at kopiere de voksnes adfærd – eksempelvis ved at holde teselskaber med sine bamser eller lignende.

Samtidig er det den alder, hvor barnet lærer at cykle og forfine sin grovmotorik. Derfor skal du vælge legetøj, som inspirerer til at bevæge sig og styrke grovmotorikken. Det kan være cykler, løbehjul og lignende.

Du kan også vælge legetøj, som understøtter barnets rollespil, hvor det efterligner den virkelige verden. Eksempelvis et testel, legetøjsværktøj, dukkehuse eller haveredskaber. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan også forære barnet en sækkestol til børn.