Når barnet ligger inde i moderens mave, kan det føles lidt som en hule. Da barnet var i moderens mave, var den lille tryg. Det kan godt føles lidt voldsomt for det lille barn, når han eller hun skal ligge i sin babyseng, fordi den ikke føles som en hule. De helt små børn kan godt lide at sove i en seng, der er lidt som en hule, så der ikke er for meget overskydende plads i barnets seng. Med en sengerand kan du afgrænse børnesengen lidt, og skabe en hule stemning for barnet, hvor han eller hun kan føle sig mere tryg.

Hos Little Happy finder du rigtig mange flotte sengerande, som kan være med til at skabe en hule stemning i børnesengen. Der findes flere forskellige slags sengerande, som alle sammen er skabt til at afskærme barnet lidt fra omgivelserne, når han eller hun skal sove. En sengerand er egentlig bare et stykke stof, der sættes langs kanten i børnesengen, men der findes også sengerande der er mere tykke i det, som kan stå selv. Disse sengerande er gode til også at beskytte barnet, så han eller hun ikke kommer til skade på sengens hårde kanter.

Derfor skal dit barn have en sengerand

Der er rigtig mange gode grunde til, at dit barn skal have en sengerand i børnesengen. Sovetid kan ofte være en svær tid for de små, og derfor er det vigtigt at skabe en god tryghed i sengen. Ved at skabe en slags hule i børnesengen, vil barnet føle sig mere tryg, fordi mange børn ikke er trygge når der er for meget plads i sengen. Med en sengerand i børnesengen er du også sikker på, at dit barn ikke får hverken arme eller ben ud gennem tremmerne, hvis i har valgt en tremmeseng. Samtidig er en sengerand en blød kant hele vejen rundt i sengen, så dit barn ikke rammer nogle hårde kanter, mens han eller hun ligger og sover. En sengerand er også rigtig god til at mindske træk på barnet, så han eller hun ikke bliver kold i løbet af natten. Der findes forskellige typer sengerande, nemlig:

Tynd sengerand – Den tynde sengerand består af et stykke stof, der blot er med til at afskærme barnet fra omgivelserne, samt at tage det værste træk der kan forekomme. Den tynde sengerand kan ikke stå selv, men fastgøres med små bindebånd til sengen. De tynde sengerande er særligt gode til vugger, så den ikke tager for meget plads i den lille vugge.

Tyk sengerand – Den tykke sengerand har et lag af skum, som gør at den kan stå selv. En tyk sengerand er den bedste, hvis dit barn har en tremmeseng, og det vil derfor ofte være sådan en sengerand, man bruger til de lidt større børn. De tykke sengerande er ofte ikke fastgjort til sengen, og derfor kan dit barn godt komme til at vælte den, hvis den ikke er sat godt nok i spænd mellem madrassen og tremmesengen.

Slange sengerand – Nu om dage er mange babynests skabt på en måde, så de bløde kanter kan tages af. Disse kan bruges som en sengerand, og på den måde får barnet noget velkendt med ind i sengen, når natten falder på. En slange sengerand vil være bedst at bruge i en vugge, fordi den ikke vil være lang nok til at nå rundt i en tremmeseng.

Sådan finder du den rigtige sengerand

Det vigtigste, når du skal finde en sengerand til dit barns seng, er at den kan vaskes. Et barn bruger mange timer i sin seng, og derfor kan en sengerand nemt blive beskidt. Du bør derfor enten vælge en sengerand der kan kommes i vaskemaskinen, eller som minimum en sengerand hvor betrækket kan tages af og vaskes. Dernæst skal du tænke på, at når dit barn skal til at sove, er det vigtigt at barnet ikke bliver overstimuleret. Har du et helt lille barn, bør du vælge en ensfarvet sengerand, så der ikke sker for meget for det lille barn lige inden sovetid. Når barnet er større kan du sagtens vælge en sengerand med lidt små figurer på, som barnet kan ligge og kigge på indtil han eller hun er faldet i søvn. Det kan virke beroligende på børn at ligge stille og kigge på små velkendte figurer, lige inden sovetid. Sørg også for, inden du køber en sengerand, at måle barnets seng. På den måde er du sikker på at finde en sengerand der passer til sengen. De fleste sengerande vil passe til en børneseng med standardmål, men det er alligevel en god idé at måle sengen først, for at være på den sikre side.