Faktisk oplever mere end 70 % af danskerne, at de på et tidspunkt i livet får synsproblemer. Desværre er der også mange, der opdager det for sent, fordi de ikke får testet synet. Er du det mindste i tvivl, bør du naturligvis reagere på dette, ved at bestille en synstest. Du kan med fordel tage dine eventuelle børn med til optikeren, så de også kan få testet deres syn. 

Du bør få testet dit syn hvert år

Der er rigtig mange, der ikke får det gjort, men faktisk bør man få testet sit syn hvert år. Dit syn bliver gradvist forværret år efter år. Derfor er det vigtigt, at man løbende får det testet. Gør man ikke det, kan man ikke være sikker på, at man ser optimalt.

Det betyder også, at du løbende skal testes, selvom du har fået briller eller kontaktlinser. Heldigvis koster det intet, da de fleste optikere gør det gratis. Du og resten af din familie kan f.eks. få lavet en gratis synstest hos Ken Briller, som holder til i Køge. Ken Briller forhandler både briller til børn og voksne i øvrigt. 

Har du svært ved at se langt?

Mange opdager, at de har problemer med synet, fordi de har svært ved at se langt. Det kan man f.eks. opdage, mens man kører bil. Her kan man komme ud for, at vejskilte og andre biler er slørede, hvis de er for langt væk.

Er det noget, du oplever, er det meget vigtigt at reagere på det. Kan man ikke se langt, kan det være farligt at køre bil. Derfor er det afgørende, at du får udført en synstest for at sikre, at dit syn ikke fejler noget. Viser det sig at være tilfældet, skal du selvfølgelig have briller eller kontaktlinser.

Har du ofte hovedpine?

Der kan naturligvis være mange grunde til, at du får hovedpine. Dårligt syn kan dog være en af dem. Faktisk er det især tilfældet, hvis du er langsynet. Det betyder, at du kan se godt på lang afstand, men at synet forværres på tæt afstand.

Når du er langsynet, kan du derfor have svært ved at fokusere på objekter, der er tæt på dig. Det kan betyde, at du må stramme dig an, hvilket kan føre til hovedpine. Er det noget, du oplever, skal du derfor ikke tøve med at få udført en synstest.