Når du skal være forælder, er det vigtigt, at du er godt forberedt. Måske ved du allerede, om det er en dreng eller pige, der ligger i maven og venter på at komme ud – og måske er der ikke lang tid til. Hvis det er ved at være tid til termin, er det vigtigt at forberede jer grundigt.

Det betyder blandt andet, at I allerede nu skal til at købe tøj til den lille. Hvis det er første gang, kan det være svært at vide, hvad man skal købe. I denne artikel kan du læse mere om, hvad der er brug for i den første tid, inden barnet kommer til verden.

Sommer eller vinter?

Årstiden, den lille ny kommer til verden, er vigtig at have med i overvejelserne. Hvor meget og hvilket tøj, din baby har brug for, afhænger af, om det er sommer, vinter, forår eller efterår, når han eller hun kommer til verden, og derfor er det vigtigt at købe ind afhængigt af årstiden.

Når det er koldt, vil dit barn have brug for varmere tøj. Det kan eksempelvis være tøj, der er lavet af uld, så den lille har nemmere ved at regulere varmen. Det kan også være en god idé at vælge et par lune bukser og en sovedragt, samt lune sutsko, handsker og en hue.

Hvis det er sommer, har dit barn ikke brug for lige så meget tøj, og derfor kan sovedragten nemt undværes. Det kan dog være en god idé at vælge at indkøbe en trøje til de køligere sommerdage eller om aftenen, når solen trækker sig fra himlen.

Hvilke tekstiler skal I vælge?

Der findes mange forskellige former for tekstiler, som din baby kan iføre sig. Der findes blandt andet stofbleer, sengetøj, håndklæder og ammepuder i forskellige materialer, og derfor er det en god idé at gå efter de mærkninger, der sikrer, at produkterne er kemifri.

Du kan eksempelvis kigge efter det, der hedder STANDARD 100 af OEKO-TEX eller GOTS, SVANEMÆRKET eller EU-BLOMST. Generelt er det en god idé at vælge økologisk tøj, der skåner miljøet, når du skal vælge tøj til dit barn.

Hvilke størrelser skal du gå efter?

Der findes mange forskellige størrelser, og det kan være svært at finde rundt i dem, da babystørrelserne afviger fra dem, du kender, når du skal købe tøj til dig selv. Det kan eksempelvis være mål såsom 48, 56, 64 og 68. Disse tal svarer til barnets længde, hvorfor det er vigtigt at måle barnet, så I er klar over, hvilke størrelser I skal vælge.

Vurdér derfor, hvor stor din baby vil være, når den bliver født. Det kan være svært, men det kan hjælp at kende til både mor og fars fødselslængde, så I kan gå ud fra det. Børn ligner ofte deres forældre, og derfor kan dette give en god indikation af, hvilken størrelse I bør købe.