Der er mange gode grunde til, at du bør overveje en babyalarm med kamera. Den fungerer på mange måder som en almindelig babyalarm, men har et integreret kamera, som gør, at du nemt kan holde med dit barn, når han eller hun sover. Helt uden at forstyrre eller afbryde søvnen – og dét er der mange fordele ved.

Du kan få mange forskellige babyalarmer med kamera, og nogle koster mere end andre. Men kan det egentlig betale sig at vælge den billigste model på markedet? Det afhænger af flere forskellige faktorer. Når alt kommer til alt, handler det om at vælge den model, som matcher jeres specifikke behov. Vi har udarbejdet en praktisk købsguide, som klæder dig på til at vælge den helt rigtige babyalarm med kamera.

Top 3: Vores favorit babyalarmer med kamera

Philips Avent Connected babyalarm
5/5

1 Philips Avent Connected

Den bedste babyalarm med kamera: Vælg Avent Connected fra Philips, hvis du vil have det bedste af det bedste. Skarp billedkvalitet og masser af smarte features.

Tjek pris her
Babyalarm med kamera – Motorola VM55
4.5/5

2 Motorola VM55

Bedste babyalarm i mellemprisklassen: Vil du have kvalitet uden at ofre en formue, så vælg Motorola VM55, som har masser af gode funktioner og skarp billedkvalitet.

Tjek pris her
Motorola MBP481
4.5/5

3 Motorola MBP481

Bedste billige babyalarm med kamera: Er du villig til at ofre noget af funktionaliteten til gengæld for en billigere pris, så er Motorola MBP481 det ideelle valg.

Tjek pris her
Philips Avent Connected babyalarm
5/5

1 Philips Avent Connected

Den bedste babyalarm med kamera og masser af funktioner

Tjek seneste pris her

Overvåg baby via en krypteret forbindelse

Philips Avent Connected er på mange måder den ultimative babyalarm med kamera. Det afspejler sig også i prisen, som ligger i den høje ende på omkring 2.500 kr. Til gengæld får du også meget for pengene. Vælger du denne babyalarm med kamera, så får du som forælder ekstra tryghed, da du kan holde øje med din baby hvor som helst.

Babyalarmen har sit helt eget Secure Connect System bruger flere krypterede links fra forældreenhed til babyenhed samt til den app, du også kan bruge til at overvåge baby. Det sikrer dig en robust og privat forbindelse, så du er sikker på, at der ikke er nogen andre, der kan kigge med. Et vigtigt parameter at være opmærksom på.

God batteritid og smarte features

Der medfølger en genopladelig forældreenhed, som har helt op til 12 timers batteritid. Her kan du overvåge baby på en 4,3 tommer farveskærm. Det er dog ikke udelukkende det faktum, at der er tale om en babyalarm med kamera, som gør den til et godt valg. Den har mange flere smarte egenskaber som eksempelvis en indbygget rumtemperaturføler.

Her kan du hele tiden følge med i, hvor varmt eller koldt der er i det rum, som baby sover i. Hvis der bliver for varmt eller for koldt, så får du en advarsel på skærmen. Kameraet har desuden integreret natlys, så barnets værelse får en behagelig glød, der gør rummet mere trygt – og du kan både justere gløden og tænde og slukke nattelyset direkte på forældreenheden og i Baby Monitor Plus-appen.

Talk back-funktion, vuggeviser og lang rækkevidde

Du kan nemt tale til dit barn via den indbyggede talk back-funktion. Hvis barnet bliver urolig, er der desuden mulighed for at berolige ham eller hende med en sang, uden der er alt for mange forstyrrelser og ture frem og tilbage til værelset eller barnevognen. Den har indbygget 15 beroligende vuggeviser og andre lyde.

Herudover har du også mulighed for selv at optage en sang, som du kan afspille for baby, så det er en velkendt stemme, der kommer ud af højttaleren. Du kan opsætte babyalarmen med WiFi, så den kan parres med Baby Monitor Plus-appen, hvilket giver dig mulighed for at erstatte forældreenheden med din smartphone.

Rækkevidden er på på til hele 400 meter, hvilket er rigeligt for langt de fleste. Alt i alt en virkelig god babyalarm med kamera, som har alt det, du har brug for – og mere til. Et godt valg, hvis du har et barn, som sover uroligt, eller hvis du bare har brug for mere tryghed som forælder. Høj pris, men til gengæld får du virkelig meget for pengene.

Grunde til at købe den:

  • Full HD-kamera, nattesyn og digital zoom
  • Op til 400 meters rækkevidde
  • Overvåg temperaturen hos baby
  • Beroligende funktion med justérbart natlys
  • Smart talk back-funktionen
  • Afspil naturlyde og vuggeviser
  • Kan forbindes med din smartphone
  • Kan kobles til smartphone

Grunde til at lade være:

  • Høj pris
  • Ikke sikkert, du skal bruge alle funktioner

Tjek seneste pris her
Babyalarm med kamera – Motorola VM55
4.5/5

2 Motorola VM55

Babyalarm med video og sikkert signal i mellemprisklassen

Tjek seneste pris her

Fornuftig babyalarm med kamera fra Motorola

Hvis du leder efter en sikker og pålidelig babyalarm med kamera, som ikke koster en bondegård, så er Motorola VM55 på mange måder en ideel løsning. Her kan du følge dit barns søvn via den medfølgende forældreenhed eller direkte fra din smartphone. Et oplagt valg, hvis du har en baby, som sover uroligt, eller vil have ekstra tryghed.

Forældreenheden har en 5 tommer stor farveskærm, hvor du kan overvåge barnet. Selve kameraet kan både vippe og panorere, og det er nemt at have med dig på farten, så du kan bruge det både ude og hjemme. Samtidig har det selvfølgelig infrarød nightvision, så du se, hvad der sker, selvom det er mørkt.

En sikker og pålidelig forbindelse

Denne babyalarm med kamera har en pålidelig og sikker forbindelse, som giver dig ro i sindet, når du anvender den. Den har en følsom mikrofon, som registrerer selv de mindste lyde, og den fortæller dig desuden lydstyrken direkte på skærmen, så du kan se, hvor høje lydene er, hver gang du bruger den.

Motorola VM55 har desuden en 2,4 GHz FHSS-forbindelse, så du også kan tilslutte den det trådløse netværk i dit hjem. En krypteret forbindelse, som er din garanti for, at der hverken er andre, der kigger eller lytter med, når du overvåger dit sovende barn.

Beroligende funktioner til barnets søvn

Vågner barnet for tidligt, eller han eller hun urolig, så kan du nemt skabe en beroligende atmosfære med den praktiske talk back-funktion. Den har forudindstillede og beroligende naturlyde, som virker afslappende på barnet, og det kan i mange tilfælde være praktisk, hvis baby har svært ved at finde ro.

Herudover er babyalarmen i stand til at måle rumtemperaturen, så du kan se, om dit barn har det for varmt eller koldt. Det er med til at give barnet de mest behagelige omgivelser at sove i. Rækkevidden er på op til 300 meter, hvis barnet sover udenfor, mens rækkevidden typisk er omkring 50 meter indendørs, da fysiske forhindringer reducerer rækkevidden betragteligt.

Grunde til at købe den:

  • Sikkert signal
  • 5″ farveskærm
  • Digital zoom og infrarød nightvision
  • Tovejskommunikation
  • Rækkevidde på op til 300 meter
  • Overvåg rumtemperaturen
  • Kan forbindes med din smartphone

Grunde til at lade være:

  • Rækkevidden er kun omkring 50 meter indendørs
  • Kan være vanskeligt at indstille lydniveauet

Tjek seneste pris her
Vtech - Babyalarm Med Video Kamera Vm2251
4/5

3 Vtech - VM2251

Billig babyalarm med kamera og gode funktioner

Tjek seneste pris her

Er du på udkig efter en billig babyalarm med kamera, så er Vtech VM2251 et godt bud. Her får du en babyalarm med kamera i høj kvalitet, som kan det, du har brug for, men heller ikke mere end det. Forældreenheden er udstyret med en 2,4 tommers LCD-farveskærm i høj opløsning, så du kan overvåge dit barn.

Kameraet er udstyret med en justérbar fod, som gør det muligt at pege vinklen i den retning, der er mest optimal. Herudover har den temperatursensor samt infrarødt nightvision, så du kan se i mørke. Selve alarmen har 5 niveauer af lydindikatorer, og du kan selv justere lydniveauet direkte fra forældreenheden.

Forældreenheden har genopladeligt batteri, så du kan oplade den, når der er behov for det via de medfølgende opladere. Du får besked, når der er signaltab eller lavt batteriniveau, så du ved, hvornår den skal oplades. Den har en rækkevidde på omkring 50 meter indendørs og 300 meter udendørs, hvilket i de fleste tilfælde er tilstrækkeligt.

Grunde til at købe den:

  • Prisvenlig babyalarm med kamera
  • Justérbar kameravinkel og nightvision
  • 5 niveauers lydindikator
  • Genopladelige batterier
  • Farveskærm på forældreenhed
  • Advarsel om lavt batteri og signaltab
  • Digital zoom og talkback-funtion

Grunde til at lade være:

  • Rækkevidden er kun på omkring 50 meter indendørs
  • Sparsomt med funktioner
  • Lille skærm på forældreenhed

Tjek seneste pris her
Motorola MBP481
4.5/5

4 Motorola – MBP481

Den bedste billige babyalarm med kamera

Tjek seneste pris her

Billig og nem babyalarm med kamera

Hvis du gerne vil overvåge dit barn, imens han eller hun sover, så er en babyalarm med kamera den helt rigtige løsning. Til gengæld er der mange babyalarmer med kamera, som er spækket med praktiske funktioner, som du måske i virkeligheden ikke har brug for. Det afspejler sig i prisen, men du kan også få billigere babyalarmer med kamera.

Hvis du kan leve med, at du ikke får lige så mange funktioner og egenskaber som de dyrere modeller, så er Motorola MBP481 et fornuftigt valg. I hvert fald får du en god babyalarm med kamera til en fornuftig pris, som bestemt ikke vælter budgettet – og faktisk er du i princippet ikke nødt til at gå på kompromis.

Mindre skærm, men god billedkvalitet

Dér, hvor denne babyalarm adskiller sig fra de øvrige modeller, er, at forældreenheden har en mindre skærm. Her får du nemlig “kun” en 2,0 tommer LCD-farveskærm. Det er dog et ganske fornuftigt valg, hvis du er på et sparsomt budget, for i princippet har du ikke behov for mere, og billedkvaliteten er ganske fornuftig.

Du placerer blot babyenheden, så den peger på dit sovende barn, hvorefter du sætter den i stikkontakten. Det er nemt at indstille kameravinklen, så du opnår det bedst mulige billede. Hvis du ikke har mulighed for at placere kameraet tæt på sengen, så kan du bruge den indbyggede zoom-funktion, så du alligevel kan holde øje med dit barn.

Lang rækkevidde og sikker forbindelse

Den trådløse forældreenhed køre på batteri, og du kan derfor tage den med dig i hjemmet, eller når du er på farten. Hvis der ikke er forhindringer mellem baby- og forældrenheden, kan den række helt op til 300 meter. Hvis du er indenfor, vil rækkevidden dog kun være på omkring 50 meter.

Forældreenheden bliver desuden leveret med en holder, så den kan stå af sig selv. Du kan justere lydstyrken, og samtidig kan du overvåge støjniveauet i det rum, hvor baby befinder sig. Herudover er den udstyret med en 2,4 GHz FHSS-teknologi, så du er sikker på, at der ikke er andre, som lytter eller kigger med.

Grunde til at købe den:

  • Billig babyalarm med kamera
  • Sikker og krypteret forbindelse
  • Fjernzoom og infrarødt nightvision
  • 300 meter udendørs rækkevidde
  • Trådløs og opladelig forældreenhed
  • Mikrofon med høj følsomhed
  • Støjovervågning

Grunde til at lade være:

  • Lille skærm på forældreenhed
  • Rækkevidden er begrænset til omkring 50 meter indenfor
  • Brugsvejledningen kunne være mere fyldestgørende

Tjek seneste pris her
Google Nest indoor
4/5

5 Google Nest Indoor

Et simpelt kamera med app i Googles velkendte kvalitet

Tjek seneste pris her

Med Nest Cam Indoor får du et praktisk og simpelt overvågningskamera, som kan alt det, der er nødvendigt. Det er ikke en decideret babyalarm med kamera, men den har mange af de egenskaber, du har brug for, når du skal overvåge baby. Til gengæld kan du også bruge det som overvågningskamera, når baby bliver større – eksempelvis til at overvåge hunden.

Kameraet filmer i en superskarp 1080p HD-kvalitet, hvilket betyder, at du nemt kan se, hvad der sker, når baby sover. Der medfølger ingen forældreenhed, men det gør heller ikke noget. Du kan nemlig koble den til din mobiltelefon, og så får du notifikationer, så snart der er en lyd eller bevægelse.

Selve opsætningen tager kun omkring et minut, og du kan se klart på alle tider af døgnet, da kameraet er udstyret med night vision. Herudover har det indbygget mikrofon og højttaler, så du kan kommunikere med din baby, hvis der er behov for det. Alt i alt et fornuftigt og simpelt kamera, som kan bruges til meget mere end bare at overvåge baby.

Grunde til at købe den:

  • Knivskarp 1080p HD-kvalitet
  • Talkback-funktion
  • 130 graders synsfelt
  • Nightvision
  • Opsætning tager kun 1 minut
  • Få notifikationer direkte på din smartphone
  • Kan også bruges som overvågningskamera

Grunde til at lade være:

  • Ikke en decideret babyalarm med kamera
  • Ingen forældreenhed
  • Sparsomt med features
  • Kan være vanskelig at stille i sengen

Tjek seneste pris her
Overvåg din baby med en babyalarm med kamera. Vi har udvalgt 5 modeller i forskellige prisklasser i denne købsguide.
Overvåg din baby med en babyalarm med kamera. Vi har udvalgt 5 modeller i forskellige prisklasser i denne købsguide.

Hvorfor vælge en babyalarm med kamera?

En babyalarm med kamera giver dig en ekstra tryghed som forældre. Her skal du nemlig ikke nøjes med at lytte til din baby, når han eller hun sover. Du kan også se, hvad baby foretager sig, samtidig med at du får alle de velkendte funktioner fra den almindelige babyalarm. Det er eksempelvis nyttigt, hvis du har et barn, som sover uroligt.

Vælger du en babyalarm med kamera, kan du se, om dit barn er vågnet helt, eller om søvnen blot er urolig. Det kan desuden være rart for dig som forælder at kunne se dit barn, hvis det sover til middag udenfor og du bor i en etageejendom, hvor det tager et stykke tid at komme ned af trapperne og ud til barnevognen.

Du bør derfor vælge en babyalarm med kamera, hvis du vil have en ekstra tryghed som forælder. Du kan vælge mellem mange forskellige modeller, og prisen spænder fra omkring 700 kr. til 3.000 kr., hvorfor der er noget i de fleste prisklasser. Dog er der også stor forskel på de billige og dyre modeller, når det kommer til både kvalitet og funktionalitet.

Få ro og tryghed med en babyalarm med kamera

Babyalarmen er et af de produkter, som de fleste forældre anskaffer sig som det første. Ofte bliver de købt allerede, inden baby kommer til verden – og det kan der være god grund til. Den giver dig nemlig ekstra tryghed som forældre, fordi du kan høre, hvornår dit barn vågner, og om det sover uroligt.

En almindelig babyalarm fungerer dog udelukkende ved lyd, så du kan høre din baby. Hvis du har et barn, som sover uroligt, eller hvis du bare vil have ekstra tryghed, kan det dog være en god idé at anskaffe dig en babyalarm med kamera. På den måde kan du nemlig se til din baby, uden du behøver at åbne døren og risikere at vække barnet eller forstyrre søvnen.

Det er en praktisk funktion, da man som nybagt forælder hurtigt indser, at det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen. På den ene side vil man gerne være hos sin baby hele tiden, men på den anden side er det også vigtigt at udnytte tiden, når den lille sover, så man kan nå nogle af de gøremål, der er vanskelige at udføre med en baby på armen.

Vælger du en babyalarm med kamera, så kan du få følelsen af hele tiden at være sammen med baby, selvom du ikke opholder dig i det samme rum. Dermed får du mere frihed til at nå nogle af de praktiske gøremål, som du ellers ikke får taget dig sammen til, mens baby sover. Du kan nemlig se, om baby vågner helt, eller om søvnen blot er urolig.

Hvilken babyalarm med kamera skal jeg vælge?

Du kan få mange forskellige babyalarmer med kamera, og dit valg bør afhænge af, hvad du har brug for. Nogle babyalarmer med kamera har blot et simpelt kamera, hvor du kan se, hvad baby laver, og det er sådan set dét. De er typisk forholdsvist prisvenlige, men til gengæld skal du gå på kompromis, når det kommer til funktionalitet.

Har du et større budget, så kan du få babyalarmer med kamera, der har langt flere funktioner, et bedre kamera og en større rækkevidde. Det betyder, at du bør starte med at beslutte dig for, hvor meget du er villig til at ofre for din babyalarm, før du påbegynder din søgning. På den måde kan du indsnævre udvalget, og det kan være en god idé.

I købsguiden herover kan du se vores bud på babyalarmer med kamera i forskellige prisklasser. Under den enkelte babyalarm med kamera kan du se, hvilke funktioner du får med. Det giver dig en indikation af, om den specifikke model opfylder dit konkrete behov, så du får lettere ved at vælge den helt rigtige babyalarm med kamera.

Vælg babyalarm med kamera ud fra følgende parametre:

  • Prisniveau
  • Videokvalitet
  • Skærmstørrelse
  • Rækkevidde
  • Krypteret forbindelse
  • Egenskaber

Hvor meget vil du give for babyalarmen?

Som nævnt, skal du starte med at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad du er villig til at betale for en babyalarm med kamera. Du kan få modeller, som koster helt ned til omkring 800 kr., hvis du er på et sparsomt budget. Her går du en smule på kompromis, når det kommer til funktionalitet og billedkvalitet, men du kan stadig overvåge dit barn.

Er du på et sparsomt budget, så anbefaler vi Motorola MBP481, som er en simpel babyalarm med kamera, som fås til en fornuftig pris. Her får du de mest nødvendige features, hvilket er rigeligt til de fleste behov, men hvis du vil have ekstra tryghed, så kan det være en god idé at vælge en dyrere babyalarm med kamera.

Går du efter det bedste af det bedste, og har du ikke noget imod at ofre, hvad det koster, så anbefaler vi i stedet, at du vælger en model som Philips Avent Connected, der har et godt kamera og en stor skærm på forældreenheden. Herudover har den mange andre funktioner – eksempelvis afspilning af naturlyde og vuggeviser.

Hvor høj opløsning skal kameraet have?

Når du har besluttet dig for, hvor meget du vil ofre på en babyalarm med kamera, kan du begynde at overveje nogle af de øvrige faktorer. Her er det væsentligt at overveje, hvor høj opløsning kameraet skal være. Vi anbefaler, at du går efter en opløsning på minimum 1080p, hvis du vil kunne se i detaljer, hvad baby foretager sig.

Har du udelukkende behov for at kunne se, om baby er vågen eller sover uroligt, så kan du nøjes med en lavere opløsning. Dog bør du ikke vælge en babyalarm med en opløsning på mindre end 640p, da det resulterer i et grynet billede, hvor det kan være vanskeligt at tyde, hvad der foregår. Det gælder især, når det er mørkt, hvor billedet ofte bliver mere grynet.

Hvor stor skærmstørrelse skal forældreenheden have?

Når du vælger en babyalarm med kamera, så skal du også tage stilling til, hvor stor en skærm forældreenheden skal have. Du kan få babyalarmer med kameraer, som også kan kobles til din telefon, hvilket er en praktisk løsning, men der følger som udgangspunkt også en forældreenhed med, som har en skærm.

Typisk er skærmen omkring 5 tommer på de dyrere modeller, og det kan være en god idé at vælge denne størrelse, hvis du vil have mulighed for at se detaljer på skærmen. Hvis du bare vil kunne se, om baby er vågen, så kan du godt nøjes med en skærm på 3 tommer eller derunder, som du typisk finder på de billigere babyalarmer med kamera.

Når alt kommer til alt, så kan du sagtens se, hvad der sker på en lille skærm, som kun er på 2,5 tommer, men hvis du vil have et skarpere billede og mere tryghed, så kan det godt betale sig at ofre lidt mere. Til gengæld kan du koble din telefon til eksempelvis Motorolas babyalarmer med kamera, og så er forældreenhedens skærmstørrelse ikke så væsentlig.

Vælg en babyalarm med krypteret forbindelse

Det er smart, at du kan overvåge din baby, når han eller hun sover, med en babyalarm med kamera. I visse babyalarmer med kamera er der dog risiko for, at hackere kan få adgang til både videofiler og personlige oplysninger, og derfor bør du altid være opmærksom på, om forbindelsen er krypteret.

Du bør læse beskrivelsen af den enkelte babyalarm med kamera grundigt igennem, inden du køber modellen. Her kan du læse, om den har en krypteret forbindelse, så du er sikker på, at det kun er dig, der kigger med. Det giver dig en ekstra tryghed som forælder, når du ved, at din baby kan sove trygt, og det kun er dig, der kan se med.

Hvor lang skal babyalarmens rækkevidde være?

Som udgangspunkt har de fleste babyalarmer med kamera en rækkevidde på omkring 300 meter, hvis den er i brug udenfor, hvor der ikke er forhindringer i vejen. Anderledes forholder det sig indenfor, hvor der er møbler, vægge og andre forhindringer, som påvirker signalet, så det bliver sløvere.

Derfor skal du regne med, at rækkevidden kun er omkring 50 meter, hvis du bruger babyalarmen med kamera indenfor. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvis du bor i et større hus eller lejlighed, mens det ikke er så væsentligt, hvis du bor i en mindre lejlighed, hvor baby sover i nærheden af dig – eksempelvis i en babynest med hank.

Har du brug for en længere rækkevidde, så kommer du ikke udenom, at du er nødt til at ofre lidt flere penge. Typisk vil de bedste babyalarmer med kamera dog have en maksimal rækkevidde på 500 meter, som dog i praksis vil være mindre, da det kun er under de absolut bedste forhold, at rækkevidden når så langt.