Et gyngestativ med en integreret rutchebane kan være en hjælpende hånd i styrkelsen af børns motoriske udvikling. Giv dem muligheden for at øve sig i bevægelse, koordination, balance og kropskontrol ved at opsætte et gyngestativ med rutchebane i haven. Så slipper I samtidig for turen til legepladsen, hver gang der skal gynges og rutches.

Vi har fundet 4 gyngestativer med rutchebane, så du slipper for selv at finkæmme internettet. Under hver enkelt model finder du både fordele og ulemper, så du får nemmere ved at vælge den model, som passer bedst til din have og dit barn. God fornøjelse med at vælge gyngestativ med rutchebane.

Top 3: Vores favorit gyngestativer med rutchebane

JABO legetårn 2 trykimprægneret inkl. gyngestativ og rutchebane
5/5

1 JABO legetårn 2

Førsteklasses gyngestativ med rutchebane: Det klassiske gyngestativ med rutchebane fra JABO giver børnene en bred vifte af aktivitetsmuligheder, der gør, at de udvikler deres sociale og motoriske færdigheder.

Tjek pris her
Jungle Gym Palace legetårn med gyngemodul
4.5/5

2 Jungle Gym Palace legetårn

Premium gyngestativ med rutchebane: Vælg et gyngestativ med rutchebane der inviterer børnene ombord for at gynge, klatre, balancere, lege og rutche. Børn i alle aldre kan kombinere leg og læring på Jungle Gym Palace.

Tjek pris her
Nordic Play gyngestativ med platform, gynge, trapez og blå rutsjebane, nedgraves
4.5/5

3 Nordic Play gyngestativ

Bedste gyngestativ med rutchebane til prisen: Et gyngestativ med rutchebane, gynge og trapez. Lad de større børn vise deres akrobatiske bevægelser i trapez-redskabet, mens de mindste poder kan suse ned af rutchebanen.

Tjek pris her
JABO legetårn 2 trykimprægneret inkl. gyngestativ og rutchebane
5/5

1 JABO legetårn 2

Førsteklasses gyngestativ med rutchebane

Tjek seneste pris her

Et underholdende aktivitetstårn til baghaven

Aktivitetstårnet er et sjovt og underholdende sted for børn. Det byder på både sjove oplevelser på gyngerne og spænding på rutchebanen, der giver en rar følelse i maven. De aktive børn kan udfordre sig selv på klatrevæggen, ligesom de eventyrlystne kan få brændt deres energi af ved at finde på fantasifulde lege ved periskopet på reposet.

For de mindste børn er der også rig mulighed for at nyde aktiviteterne i skyggen, da man kan implementere en sandkasse under plateauet. Hvis barnet ikke ønsker at anvende de farverige klatrebeslag, så er der en tre trins stige, der også fører op til rutchebanen.

Modstandsdygtige træprodukter til haven fra JABO

Et gyngestativ med rutchebane bliver udsat for mange forskellige lege fra initiativrige, energiske og eventyrlystne børn. Derfor skal materialet kunne bære, at børnene tramper, hopper eller løber henover materialet.

JABO har siden 1961 produceret FSC eller PEFC-certificeret træmøbler til havemiljøet. Deres svenske ophav gør, at deres møbler kun produceres med tanke for det nordiske klima. Det betyder, at legetårnet kan tåle at komme i kontakt med svingende temperaturer, sne, kulde, sol, vind og regn.

Selve træet er imprægneret med en beskyttende opløsning, der trænger ind i træets fiber, som forbedrer kampen mod råd, rådnæs og insektangreb. Det gør træet holdbart, modstandsdygtigt og slidstærk, ligesom det gør, at genstanden bliver mere egnet til udendørs brug.

Grunde til at købe den:

 • Simpel opbygning
 • Passer ind i enhver have
 • Findes forskellige størrelser
 • FSC-certificering

Grunde til at lade være:

 • En af de dyrere modeller
Tjek seneste pris her
Jungle Gym Palace legetårn med gyngemodul
4.5/5

2 Jungle Gym Palace legetårn

Gyngestativ med rutchebane i Premium-kvalitet

Tjek seneste pris her

Jungle Gym bringer børnene ud i naturen

Det klassiske gyngestativ med rutchebane fra Jungle Gym har et tidsløst design, og selve produktet har været populært og eftertragtet for flere generationer. Det er en sjov måde for børn at få motion på. Det bidrager til, at børn får lyst til at lære gennem lege.

Jungle Gym har ikke sparret på mulighederne for at deltage i et væld af aktiviteter såsom at bygge sandslotte i sandkassen, klatre op ad mini klatrevæggen, udforske verden fra et nyt perspektiv med et periskop eller klatre op ad 1-step stigen.

Børnene kan gynge om kap med deres jævnaldrende venner på de to gynger, der kan monteres til stativet. Samtidig kan de andre stille sig i kø til at suse ned ad den 265 centimeter lange rutchebane for at opleve sommerfuglene slå kolbøtter i maven. Faktisk kan I om sommeren tilslutte haveslangen, så børnene kan bruge den som en vandrutchebane.

Gyngestativet fanger børnenes interesse med det samme. Det er især de forskellige niveauforskelle, der vil være iøjnefaldende. Børnene vil helt naturligt søge mod legetårnet, der har lidt flere aktiviteter at byde på end andre modeller.

Udvid legepladsen med dine egne ideer

Det er ikke altid, at der er tid til at smutte ned på den nærmeste legeplads. Især ikke hvis du kommer sent hjem fra arbejde. Børnene har måske ofte behov for at brænde den sidste energi af efter at have tilbragt mange timer i en fyldt institution. Børn kan anvende legetårnene til at afklimatisere både for sig selv eller i fællesskab med andre.

Med et legetårn i baghaven er du sikret, at dit barn har de bedste forudsætninger for at dygtiggøre sine fine- og grovmotoriske egenskaber. Du kan med fordel etablere et par bræder på siden ved sandkassen, så børnene kan lave deres egen lille isbod, når det varme sommervejr rammer. Det er naturligvis ikke kun børnene, der må slippe fantasien løs, når Jungle Gym Palace finder hjem i din have.

Grunde til at købe den:

 • Inkl. 120 kg. sand
 • CE- og FSC-certificeret
 • Trykimprægneret træ
 • Har runde og bløde hjørner
 • Multifunktionel rutchebane
 • Kan anvendes af flere børn samtidig

Grunde til at lade være:

 • Lidt dyrere end andre modeller
Tjek seneste pris her
Nordic Play gyngestativ med platform, gynge, trapez og blå rutsjebane, nedgraves
4.5/5

3 Nordic Play gyngestativ med rutchebane

Gyngestativ med rutchebane til konkurrencedygtig pris

Tjek seneste pris her

En aktivitetsrig ledsager – et stativ for også de ældre børn

Et gyngestativ med en karakteristisk blå rutchebane, der er i selskab med en traditionel gynge. Som unik aktivitet har Nordic Play inddraget en trapez, som gør, at børnene kan anvende kroppen på en anden måde, end de er vandt til, når de aktiverer kroppen på et legestativ.

Har du en pige eller dreng, der har en forkærlighed for akrobatik? Så vil dette gyngestativ kunne udvikle barnets kvaliteter indenfor akrobatiske bevægelser med kroppen. Der er 6 trin på stigen op til rutchebanen.

Udendørs eksteriør i dansk design

Nordic Play har udviklet udendørs eksteriør hovedsageligt til børn, og deres mission er at gøre læring og udvikling til en leg. De har på få år etableret sig på markedet, hvor de udvikler børneudstyr, der sørger for, at børnene ønsker at tilvælge udendørs aktivitetslege fremfor spil på skærmen i sofaen.

Selvom deres produkter først har vundet indpas på markedet i nyere tid, så er fordelen, at de har formået at udvikle produkter, der har øje for de nyeste trends indenfor, hvad børn har behov for, når de skal udvikle deres sociale og motoriske færdigheder.

Grunde til at købe den:

 • Trapez
 • CE-mærket
 • FSC-certificering
 • EN71-godkendt
 • Dansk design

Grunde til at lade være:

 • Kan være svær at anvende for mindre børn
Tjek seneste pris her
Jungle Gym Casa legetårn med gyngemodul - Sort
4/5

4 Jungle Gym Casa

Komplet gyngestativ med rutchebane i elegant design

Tjek seneste pris her

Fri fantasifuld leg med Jungle Gym

Når det kommer til udendørs legeredskaber, så er Jungle Gym de ultimative eksperter. De seneste to årtier har de målrettet undersøgt de behov, som børn har, når de skal udvikle sig på forskellige niveauer.

Med Jungle Gym Casa har de formået at producere et gyngestativ med rutchebane, der giver børnene rig mulighed for at anvende platformen som centrum for den fysiske og mentale stimulering. Dertil passer legetårner perfekt ind i en have, der i forvejen anvender mørke havemøbler.

Aktiviteter for alle aldre

På en varm sommerdag når solen står højt på himlen, så kan du anvende sandkassen under plateauet til at holde de mindste børn aktiveret i sandkassen. Og hvis de større børn skal afkøles i varmen, så kan du tilslutte haveslangen til den 220 cm lange rutchebane.

Med muligheden for at montere to gynger til stativet kan børnene gynge i fællesskab, som kan skabe mange underholdende og grinende stunder. Det solide gyngestativ med rutchebane passer perfekt til den mindre have.

Grunde til at købe den:

 • Vejrbestandigt
 • Kræver minimum vedligeholdelse
 • Høvlet og afrundet på alle kanter
 • Multifunktionel rutchebane
 • Holdbart og slidstærkt materiale

Grunde til at lade være:

 • Rutchebanen er kortere end på andre modeller
Tjek seneste pris her
En rutchebane med gyngestativ er garant for mange timers underholdning, leg og læring for de mindste.
En rutchebane med gyngestativ er garant for mange timers underholdning, leg og læring for de mindste.

Købsguide: Sådan vælger du det rigtige gyngestativ med rutchebane

Ønsker du at overraske børnene hjemme hos dig med det fedeste gyngestativ med dertilhørende rutchebane? Så bør du være opmærksom på et væld af parametre, der afgør, hvorvidt du udvælger et stativ med en lang holdbarhedstid og stor kvalitet.

Et gyngestativ med rutchebane udfordrer børnenes mentale og fysiske kvaliteter. Det betyder, at brugbare gyngestativer med rutchebane bidrager til, at børnene får trænet deres motoriske færdigheder og koordination, når de leger rundt på enheden. På samme tid anvender de platformen til at udfordre grænser, som i sidste ende kan øge barnets selvtillid eller styrke deres mod.

Gyngestativer med en rutchebane er grundlaget for mange timers leg og bevægelse i haven. Den giver mulighed for at afprøve aktiviteter, som gemmer på fysisk aktivitet, der også har en positiv indvirkning på barnet. Med gyngestativet som redskab vil det ikke længere være umuligt at lokke børnene væk fra iPaden eller flimmerkassen.

Derfor bidrager gyngestativet med rutchebanen også til, at børnene kan lære at indgå i sociale interaktioner. De lærer hurtigt, hvordan den karakteristiske kø- og ventekultur fungerer, som de senere i livet kan tage med videre i andre livssituationer. Derudover lærer de at interagere med andre mennesker.  Også selve fantasien vil være under udvikling, når børnene boltrer sig runt på gyngestativer med rutchebaner.

Størrelse

Størrelsen på et gyngestativ med rutchebane kan have en stor betydning for barnets oplevelse. For mindre børn vil et stort stativ virke overvældende og skræmmende, mens et lille stativ vil være begrænsende og ikke give dem mulighed for at udfordre sig selv. Derfor er det vigtigt at vælge et stativ, der passer til børns alder og størrelse.

En passende størrelse giver børnene mulighed for at udforske og leg med de forskellige aktiviteter, såsom at gynge, klatre, balancere og glide ned ad rutchebanen. De vil føle sig sikre og udfordret, mens de opdager nye ting og lærer nye færdigheder.

Børnene vil også foretrække, hvis stativet har rum til, at de kan inviterer deres legekammerater med ombord. Derfor er det ofte en fordel at vælge et stativ, der kan rumme flere børn på samme tid.

Og naturligvis skal stativet passe ind på arealet hjemme i din have. Du skal som udgangspunkt have i tankerne, at der rundt om legestativet skal være et sikkerhedsareal på omkring 1 til 2 meter. Det sikrer den rette bevægelsesfrihed og faldbeskyttelse, som børnene har brug for, når de udfolder sig i legen.

Aktivitetsmuligheder

Et gyngestativ med rutchebane kan komme i alverden forskellige former og udtryk. Der findes de traditionelle udgaver, hvor du har en gynge, en rutchebane og en stige. I de fleste tilfælde vil du også have et plateau, hvor børnene kan spejde så langt som øjet rækker.

Dog skal aktivitetsstativerne ramme mange forskellige aldre. Derfor findes der yderligere stativer, der tilbyder andre aktiviteter end de klassiske. Hvis stativerne formår at fange børnenes opmærksomhed, så vil de netop kunne udvikle sig gennem socialisering, læring og underholdning.

Hvad burde der ellers være af aktiviteter på et gyngestativ med rutchebane? Det kunne blandt andet være tilføjelsen af en sandkasse, klatrevæg, et rat på reposet, en tunnel, skråning eller vippe.

Materialer

Gyngestativ med rutchebane findes i mange forskellige materialer. Først og fremmest er det altafgørende, at de udendørs legeprodukter er produceret i materialer, der er robuste, sikre og pålidelige. Produktet bliver udsat for ryk, bevægelser, vip, kontakt og stød, hvorfor materialet skal være modstands- og funktionsdygtigt.

Valg af materiale kan have stor betydning for hvordan børnene oplever, samt modtager produktet. Deres behov skal tilfredsstilles nok til, at gyngestativet har den helt rette effekt på dem. Det er også materialerne, der afgør, hvorvidt sikkerhedsstandarderne og vedligeholdelseskravenen kan efterleves hjemme i din have.