Et legestativ giver anledning til, at børn får udlevet deres energi, frigør stress og styrker barnets motoriske udvikling. Med et legestativ til haven får barnet mulighed for at øve sig i bevægelse, balance og kropskontrol. Især deres fysiske og mentale helbred har gavn af legetårnets aktiviteter.

Hvis du leder efter et legestativ til haven, så er du havnet det helt rigtige sted. Vi har finkæmmet nettet og fundet frem til de 4 bedste legestativer til haven og listet deres fordele og ulemper. På den måde får du nemt ved at vælge det helt rigtige legestativ til din have og dit barn.

Top 3: Vores favorit legestativer til haven

Jungle Gym Castle legestativ til haven

1 Jungle Gym Castle legetårn inkl. klatrevæg

Førsteklasses legestativ til haven: Drømmer du om at børnene skal have de bedste forudsætninger for at udvikle deres motoriske og sociale færdigheder? Så er Jungle Gym Castle det komplette aktivitetstårn for dig.

Tjek pris her
Plus Play legestativ

2 Plus Play legetårn inkl. gyngestativ og røde gynger

Premium legestativ til haven: Vælg et lege- og klatretårn med rutchebane, gynger, klatrevægge og sandkasse, som giver børnene nye perspektiver gennem leg. Et refugium med et væld af legemuligheder, hvor kun fantasien sætter grænsen.

Tjek pris her
JABO legestativ til haven

3 Gardenpro XL legetårn inkl. gynger, klatremur og rutchebane

Bedste legestativ til haven til prisen: Hele børneflokken og alle legekammeraterne vil have armene i vejret over et Gardenpro XL legetårn. Få et sus i maven på gyngerne, afprøv de motoriske færdigheder i aktiviteterne, eller kig efter skurken i udkigstårnet.

Tjek pris her
Jungle Gym Castle legestativ til haven

1 Jungle Gym Castle legetårn inkl. klatrevæg

Førsteklasses legestativ til haven med uendelige legemuligheder

Tjek seneste pris her

Timevis af leg og læring med Jungle Gyms legestativ til haven

Jungle Gym er en af de mest førende i Europa, når det kommer til produktion af legestativer til privat og offentligt brug. Jungle Gym Castle er en bygningstruktur til børn, der består af en række klatre- og legemuligheder, som indbefatter anvendelse af stiger, vipper, rebbroer og trin.

Medfølgende er en 3-trins stige, jordankre, bor/skruer, beslag, skruebeskyttere, håndgreb, stjernekikkert, rat, hovedbeskytter, sandkasse, klatrevæg, 2 røde gynger og et Jungle Gym flag.

Jungle Gym giver børnene mulighed for fysisk aktivitet og udfordringer i en kontrolleret indstilling. Strukturen af legestativet er fremstillet af robuste materialer, hvor trykimprægneret træ, plastik og metal bliver anvendt.

Bæredygtigt og socialt ansvarligt træmateriale

Selve legetårnet består af trykimprægneret træ, som er et vejrbestanding materiale, der er modstandsdygtig overfor svampe, insekter og råd. Træet har fået en FSC-certificering som kvalitetsstempel, men for at opretholde de gode kvaliteter bør du give det en halvårlig behandling.

Materialerne er holdbare og slidstærke, hvilket gør, at børnene kan udfolde sig på slap line. De vil få et utal af timer til at gå ved at udfordre sig selv ved at suse ned af rutchebanen, kravle op ad 3-trins stigen, bygge sandslotte i sandkassen, mærke vinden i hårdet ved at svinge på gyngen, klatre på rebstigen eller trætrinene.

Et legestativ til hele børneflokken eller alle legekammeraterne

Legestativet passer perfekt til bag- eller forhaven. Når dit barn har legekammeraterne med hjemme, så kan de lege optil 5 personer ombord på tårnet. Med et legestativ fra Jungle Gym kan børn på tværs af alder, motoriske færdigheder og fysisk helbred aktivere kroppen og fantasien.

Sandkassen understøtter stimuleringen af følesansen, mens klatremodullet udfordrer børns bevægelighed. Udkigstårnet giver børnene mulighed for at kigge efter farlige pirater, eller styre en sænkende skude i land. Det afdækkede presenningstag kan også efterlade ideen om, at prinsessen er fanget på slottet, og hun skal reddes ud.

Grunde til at købe den:

 • CE-godkendt
 • Kan anvendes af 5 børn
 • Findes i forskellige farver
 • Findes i mange forskellige kombinationer
 • Mulighed for at tilkøbe andre aktivitetselementer

Grunde til at lade være:

 • Kræver at man selv kan samle legestativet
 • Ekskl. rutchebane
Tjek seneste pris her
Plus Play legestativ

2 Plus Play legetårn inkl. gyngestativ og røde gynger

Legestativ til haven i Premium-kvalitet

Tjek seneste pris her

Høj sikkerhed, kvalitet og funktionalitet med PLUS

PLUS har højt erfarne designere ombord på holdet, der gør en dyd ud af at skabe rammerner om livet under åben himmel for små som store. Deres store mission er at gøre livet til en fantasifuld leg for de mindre poder. Med Plus Play legetårn giver du børnene de bedste betingelser for at skabe minder med de højeste standarder.

Et legestativ til haven fra PLUS lader børnene udvikle sig socialt, fysisk og mentalt. Helt uden at de ved, at der er læring indover legen. Selv de voksne kan glemme, at klatretårnet har til ønske at fremme børnenes motoriske udvikling.

Alsidigt legestativ til haven med flere legeaktiviteter

Det alsidige legestativ fra PLUS åbner op for et hav af legemuligheder og aktiviteter, som ikke ville være en mulighed at praktisere uden platformen.

Børn er i stand til at forestille sig, at de er konger og dronninger, pirater, skurke, sømænd eller helte. I den proces er deres fantasifulde opdigtelse og historiefortælling kan få frihed til at blomstre. De kan invitere andre ind i deres univers, ligesom de kan lære andre børns måder at håndtere udfordringer, glæder og oplevelser på.

Legestativet til haven er en stor fysisk aktivtet for børn, og Plus Play legetårnet svigter ikke, når det kommer til et væld af legeaktiviteter. Der er sandkassen nederst i tårnet, det rummelige repos der oftest bliver center for børnenes legeuniverser, rutchebanen som giver kilden i maven eller gyngen som lærer dem om kropskoordination.

Aktivitetsplatform inviterer til fri leg og fantasi

Legestativet fra PLUS findes i forskellige former, udtryk og farver. Du kan få et legetårn med et åbent eller delvist overdækket legetårn. Plus Play legestativet er en fantastisk måde for børn at udforske deres frihed, kreativitet og fantasi.

Børnene har muligheden for at klatre op i tårnet, hvilket giver dem muligheden for at udforske deres omverden på ny. De kan fra tårnet se verdenen omkring sig fra en ny vinkel, hvilket oftest leder til at eventyr, fantasi og opdagelse træder i kraft.

Grunde til at købe den:

 • CE-godkendt
 • Findes i forskellige farver
 • Findes i mange forskellige kombinationer
 • Mulighed for at tilkøbe andre aktivitetselementer

Grunde til at lade være:

 • Kræver at man selv kan samle legestativet
Tjek seneste pris her
JABO legestativ til haven

3 Gardenpro XL legetårn i trykimprægneret træ

Alsidigt legestativ til en konkurrencedygtig pris

Tjek seneste pris her

Gardenpro leverer kvalitetssikre produkter

Gardenpro er en stor leverandør på produkter, der anvendes indenfor hus og have segmentet. Deres produktioner efterlader indtrykket af høj kvalitet, social ansvarlighed og modstandsdygtige funktioner. Deres legetårn er ingen undtagelse.

Du modtager et produkt, der holder til at blive konfronteret med 5 energiske, ivrige og aktive børn ad gangen over en længere periode. Ligesom det også formår at holde sig i god stand, når de voldsomme danske vejrfænomener suser over vores landegrænser.

Gynger, klatremur, udkigstårn og ruchebane

Gardenpro XL legetårn indeholder alt det, som børn har brug for i en veludstyret bag- eller forhave. Legestativet byder på de bedste rammer, hvor alle børn fra familieflokken kan boltre sig løs i timevis.

Legetårnet er designet med en plast ruchebane, gyngestativ inklusiv 2 plastgynger, en skrå klatrevæg med klatrebeslag, så børnene kan udfordre deres fin- og grovmotorik i samme aktivitet. Det hjælper med at udvikle børnenes muskulære struktur.

Materiale- og sikkerhedsbevidste GardenPro

Et legetårn skal stå model til mange forskellige ting. Når børn leger, så er det oftest med en intens fantasi, markante fysiske bevægelser og stor ivrighed. Det betyder, at materialerne anvendt til at bygge et legestativ til haven bør være modstandsdygtige.

Gardenpro har i dette legestativ brugt robuste materialer, som sørger for, at sikkerheden er i absolut top. Det resulterer i, at du får et holdbart produkt, der kan følge børnenes udvikling i mange år frem.

Grunde til at købe den:

 • Dansk design
 • Nem at vedligeholde
 • Materialet er modstandsdygtig mod råd, svampe og insektangreb

Grunde til at lade være:

 • Findes ikke i flere kombinationer eller farver
Tjek seneste pris her
Jabo legestativ til haven

4 JABO legetårn 3 inkl. gyngestativ, klatrereb og rutchebane

Legestativ til haven med mere end bare en gynge

Tjek seneste pris her

Velrenommerede JABO fra Norden

Et legetårn anvendes i for- eller baghaven i flere nordiske hjem. JABO er et svensk firma, der har produceret et væld af udendørsprodukter i træ. Med deres dybegående viden indenfor træmaterialer med fokus på det nordiske klima får du et produkt, der er modstandsdygtigt og slidstærkt under de danske vejrfænomener.

I JABOs legetårn er der især fokus på funktion og design. Det er med det trykimprægneret træ, at der er rig mulighed for at børnene får en behagelig og rar oplevelse, når deres kroppe kommer i kontakt med legetårnets overflader.

Det multifunktionelle legetårn

Du bør vælge JABO legetårn, hvis du ønsker at forkæle børnene med et legestativ, der styrker deres motoriske færdigheder på ingen tid. De mange kroge, hjørner, aktiviteter og overflader inviterer til at børnene kan boltre sig rundt i tårnet uden at holde de kropslige bevægelser tilbage.

Legetårnet giver børnene større bevægelighed end mange andre modeller, ligesom der er rig mulighed for, at børnene kan udfordre deres fysiske egenskaber, kreative kvaliteter og sociale færdigheder.

Der er et stort repos, som er centeret i legetårnet. Du kan anvende afsatsen til mange ting, men det kan være et udkigstårn efter dyr i naturen eller pirater der vil overtage skuden. Barnet kan suse ned af den dertilhørende rutchebane eller klatre ned af klatrevæggen, når vedkommende ønsker at anvende gyngestativet i forlængelse af legetårnet.

Grunde til at købe den:

 • Simpel opbygning
 • Kan holde flere børn aktive på samme tid
 • Der findes 3 forskellige størrelser

Grunde til at lade være:

 • Kun en gynge kan monteres
Tjek seneste pris her
Et legestativ til haven styrker barnets motorik, balanceevne og fantasi. Vi har udvalgt 4 modeller her.
Et legestativ til haven styrker barnets motorik, balanceevne og fantasi. Vi har udvalgt 4 modeller her.

Købsguide: Sådan vælger du det rigtige legestativ til haven

I søgen efter det ultimative legestativ til haven bør du have flere faktorer for øje. Et legestativ er designet til at give børn muligheden for fysisk aktivitet og leg i en sikker, udfordrende og spændende atmosfære. Det kan omfatte forskellige aktivitetslege såsom rutchebane, klatretårn, svævebaner, gynger, sandkasser eller andet.

Et legestativ i haven gør, at børn kan udfordre deres motoriske færdigheder, ligesom deres kontakt med de forskellige aktiviteter og den friske luft fremmer deres sundhed, trivsel og helbred. Det tjener som et sted, hvor børnene leger og socialiserer sig med andre børn, hvilket har stor betydning for børnenes sociale og emotionelle udvikling. Samlet set gør et legestativ for børn, at de har en sjov, aktiv og lærerig oplevelse.

Når legestativet har så stor indflydelse på børnene, så kan det være en fordel at vælge det endelige produkt med stor omhu. Lad os guide dig gennem de forskellige parametre, der skal tilpasses dine individuelle behov.

Legestativets materialer

Der findes mange forskellige materialer til at producere legestativer. Det kan have indflydelse på pengepungen, børnenes behov, sikkerhedsstandarder og vedligeholdelseskravene, hvilket materiale legestativerne findes i.

En af de mest populære materialer anvendt til at producere legestativer er træ. Her kan det være vigtigt at undersøge, om træet bliver efterbehandlet. Det bidrager til en bedre modstandsdygtighed, ligesom det forlænger levetiden. Oftest bliver træet til legestater imprægneret, da det hjælper med at modstå råd, insekter og fugt. Legestativer eksisterer også i materialer såsom plastik og metal.

Desuden er de fleste legestativer til haven udstyret med forskellige elementer og aktivitetsgenstande, som kan være produceret med forskellige materialer. Når der kombineres på tværs af materialer, så skyldes det, at producenterne ønsker at opnå en kombination af styrke, sikkerhed og æstetik.

Legestativets funktioner

Legestativer skal være i stand til at ramme bredt, da de skal være fundamentet for timevis af udvikling, underholdning, læring og socialisering. Derfor skal legestativerne kunne tilbyde nogle helt traditionelle og klassiske aktiviteter, der har bevist at have indflydelse på børns motoriske, sociale, mentale og fysiske tilstand.

Med et væld af forskellige funktioner kan et legestativ tale til forskellige typer af børn. Det kan være, at du har en hel børnflok, der drømmer om, at legestativet får et udkigstårn, så de kan finde på alverdens lege i selskab med hinanden. Eller måske skal de mærke suset i maven, når de sætter fra på ruchebanen?

Det kan også være, at en klatrevæg er sagen for dit barn og alle legekammeraterne, så de kan dyste om, hvor højt de kan komme op. Til de mindre børn er der også mange udgaver, hvor sandkassen er i fokus. Den er som oftest placeret, så børnene kan lege i skyggen. Det giver dem de bedste rammer til at grave, bygge og føle med sandkornene.

Mange producenter som arbejder med at udvikle legestativer til haven har gjort det muligt for brugerne, at de kan tilkøbe tilbehør til basis legestativet, hvilket gør, at de kan tilpasse aktiviteterne efter børnenes behov og alder. Af andre lidt mere atypiske men stadig meget gavnlige funktioner for børnenes udvikling findes:

 • Svævebane
 • Skråning
 • Køje
 • Tunnel
 • Vippe
 • Rebgang

Størrelse på legestativ til haven

Størrelsen påvirker børnenes sikkerhed og oplevelse. Hvis du anskaffer dig et mindre legestativ, så kan du risikere, at det er ustabilt, samt mere tilbøjeligt til at vælte. Omvendt kan en større legestativ være overvældende at navigere i for mindre børn.

Størrelsen af legestativet til haven kan være en relevant overvejelse, som er en afgørende faktor, når du udvælger det endelige produkt. Du bør først og fremmest vælge et legestativ, der passer ind på havens areal hjemme hos dig. Det anbefales som udgangspunkt, at du har et sikkerhedsareal på mindst 1 meter rundt om legestativet.

Sikkerhedsarealet har betydning for faldbeskyttelse og bevægelsesfrihed. Derfor kan du med fordel udtænke et større sikkerhedsareal, da det påvirker, hvor stor gavn børn får af legestativet. Tænk gerne børnenes alder, aktivitetsniveau og legestativets aktiviteter ind, når du skal afstandbedømme sikkerhedsarealet.