En ladcykel med motor er et fremragende alternativ til bilen. Den giver dig mulighed for at have dine børn med rundt, og samtidig har du også mulighed for at have bagage med. Det er et praktisk transportmiddel, når du skal til og fra institutionen med børn og bagage. Samtidig egner el-ladcykler til familien sig perfekt til weekendture og turen rundt omkring i by og natur generelt. Elmotoren gør nemlig, at du ikke behøver at trække hele det tunge slæb alene, da motoren hjælper dig.

Det er især i byerne, at elcyklen er helt perfekt. Her er der i perioder lange bilkøer, og det kan derfor være svært at komme frem og tilbage gennem byen uden at holde i kø. Med el-ladcyklen undgår du kø, så du kan komme hurtigere hjem, og dét er guld værd, når du har de utålmodige børn med på farten. Der er altså mange fordele ved at vælge en elcykel, hvis du har børn og bor i byen.

Ladcyklen kræver en smule tilvænning

Når du første gang stiger op på en ladcykel, så kan den være en smule svær at styre. Derfor er det en god idé, hvis du først og fremmest prøver cyklen, før du begiver dig ud i trafikken med børnene i ladet. Du bør køre et par ture på den selv, så du føler dig tryg ved at køre, og så du har lært, hvordan du drejer og lignende. Det kan nemlig godt være lidt mere krævende, og derfor er det essentielt, at du kan finde ud af at manøvre på cyklen, før du bevæger dig ud på cykelstierne.

På mange ladcykler er det desuden muligt at montere en babyindsats, så du også har mulighed for at transportere de helt små, uden at du skal bekymre dig om sikkerheden. På den måde er du fremtidssikret, fordi du ikke behøver et andet transportmiddel, blot fordi du har købt en ladcykel. Før du køber en ladcykel, er det desuden en god idé at tage ud og prøvekøre nogle forskellige modeller, før du vælger.

Sådan vælger du den rigtige ladcykel

Hvis du beslutter dig for at investere i en ladcykel med motor, så er det en god idé at være opmærksom på, at de billigere modeller ofte har baghjulsmotor, som skubber cyklen frem for at trække den. Derfor er de ikke helt så stabile, når du skal op over en bakke eller lignende, og det kan derfor være en fordel at investere i en ladcykel med en frontmotor.

Herudover bør du være opmærksom på bremserne. De helt billige el-ladcykler er ofte udstyret med V-bremser, som også går under betegnelsen fælg- eller klodsbremser. Dette er ikke den bedste løsning, hvis du skal køre med børn, da det ikke er den sikreste løsning. Som minimum bør forhjulene være udstyret med skivebremser. Mekaniske skivebremser er det billigste valg, og her skal du ofte selv justere dem.

Vælger du derimod hydrauliske skivebremser, så skal du betale lidt mere, men til gengæld slipper du for at justere bremserne. Herudover er det en god idé at vælge tromlebremse bagpå, hvis du normalt er vant til fodbremser. Når alt kommer til alt, så bør du altid tage ud og prøvekøre nogle forskellige modeller, så du er sikker på, at du vælger den løsning, som er bedst, til dig og din families behov.