Rigtig mange forældre er nysgerrige efter at få kendskab til barnets køn, hvorfor de får udført en kønstest, lige så snart det er muligt. Andre ønsker slet ikke at have kendskab til kønnet, før det lille vidunder kommer til verden.

Har man som par besluttet sig for, at man gerne vil vide, om det er en dreng eller pige, der ligger inde i maven, er det meget naturligt, at man også fortæller sin familie om resultatet. Mange vælger endda at gøre lidt ekstra ud af det, hvilket man kan få inspiration til herunder.

Afslør det med en piñata

Hvis man skal afsløre for sin familie, om man skal have en pige eller dreng, er der naturligvis mange måder at gøre det på. Ønsker man at gøre det til en leg, er det oplagt at invitere familien til en sammenkomst, hvor man skal slå på en piñata.

Formålet med dette vil naturligvis være, at der inde i denne piñata skal gemme sig noget, der afslører barnets køn. I de fleste tilfælde benytter man sig blot af konfetti i enten lyserød eller blå, for at signalere, at det er en enten en pige eller en dreng.

Prik hul på en ballon

Ønsker man ikke, at der skal bruges en piñata til at afsløret barnets køn, er der heldigvis også andre løsninger. Et andet godt bud, som også bruges af mange er, at man fylder en stor ballon med konfetti i enten lyserød eller blå.

I løbet af dagen skal det kommende forældrepar stille sig op foran gæsterne med den store ballon og en nål. Eventuelt kan gæsterne tælle ned fra ti, hvorefter der prikkes hul. Derefter hvirvler det rundt med konfetti, der afslører, hvorvidt det er en dreng eller pige.

Sig det med farven på kagen

Ikke alle ønsker at gøre et stort nummer ud af at afsløre kønnet. Omvendt kan det også virke en kende tørt og kedeligt, hvis man blot fortæller det. Derfor beslutter mange par, at de vil bruge en kage til at afsløre, om der er en dreng eller pige på vej.

Hvordan man kan konkret vælger at gøre dette er op til hvert par at finde ud af. Mange vælger at gøre det ved at bruge en særlig farve til kagen, som f.eks. kunne være lyserød eller blå. Andre skriver derimod blot på kagen, om det er en dreng eller en pige.