#1: Cocker Spaniel

En Cocker Spaniel er en hunderace der stammer fra 1100 tallet, og den har næsten altid været brugt som en lydig jagthund. Igennem de sidste århundreder er den dog blevet fremavlet til at være en god familiehund, og en flittig hjælper der passer godt ind i en børnefamilie.

En Cocker Spaniel er en kærlig og loyal hund, som knytter sig bedst til én familie. Den er venlig, social og logrer næsten altid med halen. Denne hunderace passer godt til en børnefamilie, da den er utroligt lydig og elsker at være social – også med de små.

Husk dog på at lige meget hvilken hunderace du vælger, så kræver det stadig, at du opdrager og stimulerer din hund på den rigtige måde, således at den får de bedste forudsætninger for at blive en god og børnevenlig hund. Du kan finde udstyr til hunde, som kan hjælpe med at stimulere og opdrage dem.  

#2: Golden Retriever

En Golden Retriever er en fantastisk familievenlig hund. Racen stammer oprindeligt fra omkring 1800 tallet, hvor den mest blev benyttet til at hente nedskudte fugle på jagt. Over det sidste århundrede er den dog blevet en utroligt populær familiehund, som er loyal og meget børnevenlig.

Golden Retriever er en utroligt familievenlig hund, som ikke er bange for fremmede. Denne hunderace gør heller ikke så meget, hvilket er en fordel hvis du har mindre børn. Så hvis du ønsker en glad, intelligent, loyal og yderst kærlig hund, er en Golden Retriever uden tvivl et perfekt valg. 

#3: Border Collie

En Border Collie er oprindeligt en hyrdehund fra omkring 1800 tallet, som er avlet til at hyrde får. Den dag i dag bliver den stadig brugt som hyrdehund visse steder, men den er også en yderst familievenlig hund, som elsker at være social og passer godt på sin familie. 

Det er dog vigtigt at tage højde for dens oprindelse som hyrdehund, hvilket betyder at den trives bedst på landet, hvor den får brugt en masse energi. En Border Collie er en god og yderst familie- og børnevenlig hund, men det kræver også at man opdrager den ordentligt.